Zorg van Nu: slimme innovaties in de zorg

Zorg van Nu is een initiatief van het ministerie van VWS en helpt met slimme innovaties in de zorg ontdekken. Zoals digitale en online toepassingen, handige hulpmiddelen en slimme technieken. Sprekende voorbeelden die kunnen helpen bij zorg, gezondheid, ondersteuning, of bij het helpen of verzorgen van een ander. Zorg van Nu laat zien wat er nu al beschikbaar is, maar waarvan nog niet iedereen weet wat het er is of hoe je het gebruikt.

Daarom verzamelen we met Zorg van Nu voorbeelden van e-health en innovatie om te inspireren en motiveren. Uit onderzoek blijkt namelijk dat als mensen deze oplossingen gebruiken, ze er ook heel tevreden over zijn. Zorg van Nu wil ook laten zien dat veel slimme zorgoplossingen digitaal of online zijn, zoals al heel gebruikelijk in andere delen van ons dagelijks leven. Dus helemaal niet ‘ver van ons bed’, maar juist heel gewoon. Deze voorbeelden laten we zien op de website www.zorgvannu.nl, aan de hand van leuke filmpjes op social media en we brengen het dichtbij de mensen met een informatieteam dat het land in gaat. Het informatieteam staat bij ziekenhuizen, zorgorganisaties, informatiemarkten en beurzen en laat daar aan de hand van simulaties, zorgoplossingen en foldermateriaal zien wat er allemaal mogelijk is. Wil je weten hoe dat eruitziet? Met dit filmpje laten we je het zien?
Sommige zorgoplossingen zijn juist ook heel interessant voor ouderen, patiënten, mantelzorgers en zorgverleners in krimpregio’s. Denk bijvoorbeeld aan:

E-healthweek

Net als voorgaande jaren is het ook nu weer in de laatste week van januari e-healthweek.
Alle partijen, van gemeenten en zorgorganisaties tot rijksoverheid en zorgverzekeraars, die willen laten zien wat e-health is en hoe het werkt zijn van harte uitgenodigd om een activiteit te organiseren zodat zoveel mogelijk gebruikers e-health kunnen ervaren.

Dat kan op verschillende manieren: van informatiemarkten, open dagen en pop-up stores, tot aan theatervoorstellingen en workshops, alles is mogelijk! Organisaties kunnen hun activiteiten aanmelden op de website van de e-healthweek: www.ehealthweek.net. Hier is ook meer informatie te vinden over het wat en hoe.