Provincie Groningen investeert bijna 4,6 miljoen euro in leefbaarheid

Met het toekennen van subsidies aan acht leefbaarheidsprojecten door de hele provincie Groningen investeert de provincie Groningen voor bijna 4,6 miljoen euro in een leefbare omgeving. Naast de provinciale subsidies investeren ook gemeenten en bedrijven, zodat de totale investeringen van de acht projecten zo’n 25 miljoen euro bedragen.

De acht projecten die provinciale leefbaarheid subsidies ontvangen zijn:

  • De entree van het centrum van Hoogezand, de Kerklaan, wordt opnieuw ingericht. De totale herinrichting van het gebied levert een enorme kwaliteitsslag op. Nieuwe woningen en meer groen moeten de entree straks een parkachtige uitstraling geven.
  • Een compacter en aantrekkelijker winkelcentrum in Stadskanaal, winkeliers en vastgoedpartijen zijn bereid mee te investeren in het centrum en zo de leegstand aan te pakken.
  • De verbetering van panden in Uithuizermeeden. Door slechte particuliere woon- en bedrijfspanden te slopen en nieuwe panden met toekomstbestendige functie toe te voegen, wordt de verpaupering van de Hoofdstraat tegen gegaan.
  • In Muntendam wordt het Centrumplan ondersteund. Op de plek van het leegkomende gemeentehuis wordt een nieuwe multifunctionele accommodatie gerealiseerd met een kindcentrum, dorpshuis en sportzaal.
  • Een multifunctioneel centrum in Siddeburen. Het gebouw Rehoboth wordt verbouwd, zodat onder meer het dorpshuis, de bibliotheek en de huisarts een plek krijgen. Er vindt een slimme combinatie met de versterkingsoperatie plaats, zodat het culturele erfgoed behouden blijft.
  • Het dorpshuis in Kolham.
  • Twee maneges in gemeente De Marne samen laten gaan, gekoppeld aan een kinderboerderij, dagbesteding van mensen met een beperking en kleinschalige horeca.
  • Het toekomstbestendig maken van sportcentrum de Wenakker in Veelerveen. Het centrum wordt duurzaam, goed bereikbaar voor minder validen en wil uitgroeien naar het centrum voor gezondheid, voeding en voorlichting.

Lees verder Groningen)