Ondanks krimp toch nieuwe bouwplannen in de gemeente Loppersum

Ondanks de krimp moeten er in de komende jaren toch nieuwe huizen worden gebouwd in de gemeente Loppersum. Een deel daarvan met het oog op de versterking. Volgens bestuurder Gerke Brouwer van de Woongroep Marenland is er duidelijkheid over de sloop en nieuwbouw van 700 woningen in de komende zes tot acht jaar. Corporatie Wierden en Borgen gaat de komende jaren (tot 2023) 116 woningen slopen en 132 huizen terugbouwen.

De voorraad huurwoningen in Noord-Groningen blijft eerst nog gelijk, gaat daarna mogelijk iets krimpen, is de verwachting. In Groningen stad zijn wel veel extra huurhuizen nodig. Corporaties verwachten een grotere vraag naar kleinere woningen. Christ Bultje (PvdA, Loppersum): ,,Wij maken ons niet zo bezorgd over de krimp. Als Groningen maar duur genoeg wordt, komen ze vanzelf onze kant op. Dan maak je ons dorp ook leefbaar. Je moet dan wel bouwen voor de jeugd’’

Lees verder (Dagblad van het Noorden)

Zie ook: Krimp? In Aalden maken inwoners juist woningplannen – van tiny houses tot bungalows (Dagblad van het Noorden, 15 november 2019)