Nieuwe website over zelfrijdend vervoer in grensregio Nederland-Duitsland

De website van Interregional Automated Transport (I-AT), met informatie over zelfrijdend vervoer in het grensgebied van Nederland en Duitsland, is onlangs online gegaan. Het I-AT-project draait om de ontwikkeling en groei van innovaties voor mobiliteit en logistiek in Gelderland, Noord-Brabant, Limburg en Noordrijn-Westfalen.

Het project is voortgekomen uit de proef met zelfrijdende WEpods tussen Ede en Wageningen. Eind 2016 werd bekend dat I-AT subsidie kreeg om in elk geval nog drie jaar door te gaan met het testen van deze voertuigen. In het I-AT-project bestuderen de betrokken partijen de mogelijkheden en beperkingen van grensoverschrijdend autonoom vervoer voor zowel reizigers als goederen. Aan het project werken 22 partners samen uit het onderwijs, onderzoek, bedrijfsleven, openbaar vervoer en de overheid uit het grensgebied van Nederland en Duitsland. Zij ontwikkelen prototypen en voeren testen uit in de regio, met als doel kennis vergaren en de kansen van zelfrijdend vervoer in de praktijk te verkennen.

Lees meer over achtergronden van dit project op de website van I-AT.

Zie ook: de provincies Drenthe, Fryslân en Groningen zien autonoom vervoer als een manier om de bereikbaarheid en leefbaarheid te behouden en verbeteren. Daarom werken de provincies samen om dé pilotregio voor autonoom vervoer te worden. Op de website www.autonoomvervoernoord.nl staan de plannen in Noord-Nederland op het gebied van autonoom vervoer.