KnowLab Futures Literacy : Samenleven in de Toekomst

Wat weten we eigenlijk over de Toekomst? Veel is nog onzeker, meerdere scenario’s zijn vaak mogelijk. Demografische prognoses blijken soms toch weer anders, al worden we in ieder geval ouder met zijn allen. Technologische en digitale veranderingen gaan nu sneller dan misschien verwacht, maar wat betekent dat voor wonen, werken, zorgen en onze Samenleving van de Toekomst?

Het KKNN biedt u in ons jubileumjaar een UNESCO-methode aan waarmee je bewuster en creatiever met de toekomst aan de slag kunt en tegelijkertijd zelf nieuwe ideeën voor innovatie genereert: een Futures Literacy KnowLab!

In drie sessies buigen we ons over de toekomst van de samenleving in Noord-Nederland. Na een gezamenlijke verkenning van die toekomst, gaan we aan de slag met de verbeelding en uitwerking van ideeën voor uitdagingen in het heden. Maak je klaar voor een ervaring die je denken op de proef stelt en je een frisse blik geeft op de wereld om je heen.


Samenleven in de Toekomst
Hoe geef je de toekomst een plek in je plannen, als nog veel onzeker is?
Hoe vertaal je toekomstscenario’s naar de dag van vandaag? 

3 online bijeenkomsten op 25 maart, 1 april en 8 april van 13.30 tot 16.30 uur
De kosten bedragen 75 euro, studenten gratis.
Om het proces zo effectief mogelijk te laten zijn is het van belang dat u alle bijeenkomsten volgt.

Aan het eind van deze cursus beziet u de uitdagingen van vandaag in een nieuwe context en kunt u met een nieuwe blik naar de toekomstplannen voor uw gemeente of provincie, of uw zorg-, welzijns- of onderwijsinstelling kijken.


Aanmelden

Meld u hier aan.

FL-logo