Hoe duurzaam is uw burgerinitiatief?

Steeds vaker nemen burgers het heft in handen om een actieve rol te spelen in hun dorp of wijk bij het in stand houden van voorzieningen of het opstarten van nieuwe initiatieven.

Of het nu om een energie- of zorgcoöperatie gaat, een lokale bibliotheekvestiging of een buurtsuper. Deze initiatieven worden vaak toegejuicht door de lokale overheden maar hoe duurzaam zijn ze eigenlijk? Hoe slagen de initiatiefnemers erin om de continuïteit van hun initiatief te waarborgen? Wie heeft hierin welke rol en hoe vinden partijen elkaar? Hierover gaan we deze middag met elkaar in gesprek.

We starten de middag met een presentatie van dr. Ingmar van Meerkerk, universitair docent bij de afdeling Bestuurskunde en Sociologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij presenteert de resultaten van zijn onderzoek naar de duurzaamheid en prestaties van burgerinitiatieven.

Wim Meulmeester van de Koninklijke Nederlandse Heide Maatschappij, een adviseursnetwerk dat zich inzet om sociale initiatieven in Nederland een stap verder te helpen, vertelt op welke wijze zij bij het begeleiden van sociale initiatieven aandacht besteden aan duurzaamheid.

Diverse initiatiefnemers zullen tijdens de discussie hun ervaringen met de rol van duurzaamheid in hun burgerinitiatief inbrengen.

Na een korte pauze is er vervolgens alle gelegenheid voor de aanwezigen om met elkaar in gesprek te gaan en ideeën en ervaringen uit te wisselen.

Aanmelden

Map for Van Hogendorpweg 58a. 4384 HA Vlissingen
Logo zb internal thumb small 1520873776

Hoe duurzaam is uw burgerinitiatief?

Lees meer