27 januari - 1 februari | E-healthweek

De laatste week van januari staat de hele week in het teken van e-health. Tijdens deze week worden er in het hele land activiteiten georganiseerd door zorgorganisaties, opleidingsinstituten, gemeenten en welzijnsorganisaties. Dit loopt uiteen van lezingen, informatiemarkten, theatervoorstellingen en workshops.

Juist in krimpregio’s is de inzet van e-health belangrijk. De vergrijzende en afnemende bevolking hebben invloed op de vraag naar zorg en er zijn minder mensen beschikbaar om die zorg te leveren. E-health kan dan helpen, bijvoorbeeld door de inzet van zorg op afstand. Zoals beeldbellen met je arts. Maar je kunt ook denken aan oplossingen waardoor je niet op de thuiszorg hoeft te wachten, maar zelf je steunkousen aan en uit kunt trekken. Of oplossingen tegen eenzaamheid. Voor meer voorbeelden kun je kijken op de website van Zorg van Nu.

De e-healthweek start met de openingsmanifestatie van ICT & Health in het Circustheater. Tijdens deze bijeenkomst verwachten we 1500 deelnemers en gaat vooral om doen, doen en doen!! Deze dag wordt geopend door minister Bruno Bruins. Je kunt de volgende dag in je eigen organisatie meteen aan de slag met de volgende stap in de transformatie naar toekomstbestendige zorg; waarbij mensen langer gezond en gelukkig leven op de plek die bij ze past. Werkplezier voor professionals wordt vergroot. En de zorg duurzamer wordt en betaalbaar blijft.

Op de website van de e-healthweek staan inmiddels 150 activiteiten die in het hele land georganiseerd worden. Dus zoek een leuke interessante activiteit in jouw regio (of juist in een andere regio) en ga kijken wat er allemaal gebeurt op het gebied van e-health en laat je inspireren.

Meer informatie

Map for diverse locaties
E health week 2 internal thumb small 1579171771

27 januari - 1 februari | E-healthweek

Lees meer