20 november 2021 | PlattelandsParlement 2021

Platteland kiest Positie

De LVKK (Landelijke Vereniging Kleine Kernen), OVKK (Overijsselse Vereniging van Krachtige Kernen) en de provincie Overijssel organiseren op zaterdag 20 november het landelijke PlattelandsParlement 2021.

Het PlattelandsParlement zal deze keer een bijzonder evenement zijn. Met onder andere de uitreiking van de Dorpsvernieuwingsprijs én het vieren van het 45-jarig bestaan van de LVKK. Het thema van deze dag is ‘Platteland kiest Positie’.

Het platteland verandert nog sneller dan de stad. Dorpen en kleine kernen zijn het thuis van vele Nederlanders. Zij krijgen de komende jaren te maken met grote opgaven. Denk aan de energietransitie, de bouw van voldoende woningen, veranderingen in de landbouw, kwetsbare natuur en voldoende voorzieningen. Bewoners en ondernemers kennen als geen ander de uitdagingen en kansen op het platteland. Het barst er van lokale kracht en gezamenlijk initiatief. Plattelanders zetten zich samen in voor de leefbaarheid.

Op het landelijke PlattelandsParlement ontmoeten denkers en doeners elkaar. Het is dé plek waar actieve bewoners in contact komen met anderen, ideeën opdoen en zich laten inspireren door nieuwe werkwijzen. Ook gaan lokale initiatieven in gesprek met landelijke en lokale politici en bestuurders. Het platteland kiest dus positie!

Thema’s 2021:

  • Wonen op het platteland: veel ruimte, weinig plek
  • Ontmoetingsplekken: accommodaties & voorzieningen dorpsbreed onder de loep
  • Lokale kracht & noaberschap: het verschil maken doe je zo!
  • Duurzame dorpen delen: samen voor klimaat, gezond voedsel & biodiversiteit

Meer informatie en aanmelden

Map for Trefkoele+, Ruigedoornstraat 108, Dalfsen

20 november 2021 | PlattelandsParlement 2021

Platteland kiest Positie

Lees meer