30 juni | Thoes - BewonersBouw&Toekomst

Aanmelden kan onderaan de website van het event

Zaterdag 30 juni organiseren BuildinG en Groninger Dorpen ‘THOES’, hét event waar bouw en bewoners elkaar ontmoeten. Het wordt een informatieve en inspirerende dag waar bezoekers zich kunnen oriënteren op hun ideale woontoekomst.

Rolf Koops van BuildinG: “Het zijn turbulente tijden voor Groningen en er worden momenteel belangrijke beslissingen genomen die direct invloed hebben op de woontoekomst van veel Groningers. Juist daarom bieden we het platform THOES aan, zodat we beter beslagen ten ijs komen en de kracht uit de regio kunnen bundelen.”

Inge Zwerver van Groninger Dorpen vult aan: “Er zijn talloze ideeën en initiatieven voor toekomstbestendig wonen in gang gezet door bewoners, en de bouw barst van de kennis en de kunde. Het is een gemiste kans als we die niet aan elkaar koppelen.”

Wij nodigen je van harte uit om bij de kick-off van THOES aanwezig te zijn. De openingshandeling wordt verricht door Commissaris van de Koning René Paas, samen met de organiserende partijen, en vindt van 12.00 tot 12.30 uur plaats bij BuildinG (Zernikelaan 17 Groningen). We zien graag jouw aanmelding tegemoet: dit doe je door een reactie te sturen naar info@groningerdorpen.nl .

Over het programma
Na de kick-off start het inhoudelijke programma in de Energy Barn, met een lezing van Prof. Ihsan Bal en ir. Jelle Pama (Researchgroup Earthquake Resistant Structures, Hanzehogeschool): ‘Versterken doe je zo’. Je bent vanzelfsprekend ook van harte welkom om hier aan te schuiven en met de rest van het programma mee te doen! Ook voor kinderen is er een leuk en toepasselijk programma.

De dagindeling ziet er als volgt uit:
11.00 – 14.00 Expedities in de regio
12.00 – 12.30 Kick-off in BuildinG
12.30 – 13.30 Lezingen in The Energy Barn
12.00 – 15.30 Innovatiemarkt in BuildinG
14.00 – 15.00 Workshops en lezingen in EnTranCe
15.30 – 17.00 EBG Pitch in The Energy Barn
17.00 – 18.00 Afsluiting programma / borrel in The Energy Barn

Meer informatie over Thoes en het programma vind je hier.

Over de initiatiefnemers
Thoes is een initiatief van BuildinG en Groninger Dorpen, in samenwerking met Bouwend Nederland, Coalitie Gezond Wonen, Economic Board Groningen, EPI-kenniscentrum en Rabobank. Hoofdsponsor is QuakeShield.

Map for
Schermafbeelding 2018 06 26 om 11.34.34 internal thumb small 1530005709

30 juni | Thoes - BewonersBouw&Toekomst

Lees meer