29 november | Symposium en prijsvraag ‘Verdieping op herbestemming’

Herbestemming Noord organiseert sinds 2015 het jaarlijkse symposium over herbestemming in Noord Nederland. In verband met het vijfjarig bestaan van het project wordt de editie van 2018 gekoppeld aan een prijsvraag voor herbestemde boerderijen. Het symposium ‘Verdieping op Herbestemming’ zal plaatsvinden op donderdag 29 november 2018 in Veenhuizen.

Dit jaar staat het symposium in het teken van vrijkomende boerderijen en erfgoed wonen. Met dit thema wordt er een vervolg gegeven aan het symposium van vorig jaar. Zo worden onder andere de uitkomsten gepresenteerd van het onderzoek dat Herbestemming Noord heeft uitgevoerd naar vrijkomende boerderijen in Noord Nederland. Daarnaast wordt de diepte in gegaan middels een masterclass ‘Herbestemmingsrekenen’, gericht op wonen in erfgoed.

Prijsvraag ‘Buiten de gebaande paden’
Om het vijfjarig bestaan van Herbestemming Noord te vieren wordt er dit jaar een prijs uitgereikt aan de herbestemde boerderij met het meest inspirerende en leerzame proces. De prijs wordt toegekend aan een initiatiefnemer die buiten de gebaande paden durfde te gaan. Tijdens het symposium wordt de winnaar bekend gemaakt. De winnaar ontvangt een speciaal gemaakt dronefilmpje van zijn of haar pand. Initiatiefnemers kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen naar info@herbestemmingnoord.nl. Voorwaarden en meer informatie zijn te vinden op de website www.HerbestemmingNoord.nl.

Meer informatie
Het symposium is gratis te bezoeken en zal plaatsvinden in het Gevangenismuseum in Veenhuizen. Ontvangst is om 15.30 uur en het symposium wordt afgesloten met een warme maaltijd. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar info@herbestemmingnoord.nl. Meer informatie is te vinden via de website www.HerbestemmingNoord.nl.
Klik hier voor de uitnodiging in PDF-formaat.

Map for Oude Gracht 1, 9341 AA Veenhuizen
Zandstrooiboerderij schoonebeek  1   fotograaf ruben van vliet internal thumb small 1541408817

29 november | Symposium en prijsvraag ‘Verdieping op herbestemming’

Lees meer