28 maart | KKNN Across the Border - Seminar

Hoe gaan ze over de grens om met demografische veranderingen? In de rurale gebieden van Schotland zal de bevolking de komende dertig jaar nog met een kwart afnemen. Wat betekent dit voor de veerkracht van lokale gemeenschappen? Op 28 maart geven we tijdens het eerste KKNN Across the Border – seminar graag het woord aan prof. Sarah Skerrat over resilience en community empowerment in Schotse gemeenschappen. Sarah Skerrat is kritisch over de gevolgen van verschillen in capaciteit en veerkracht in gemeenschappen; deze kunnen leiden tot vergroting van de ongelijkheid tussen communities, nieuwe ‘haves and have nots’.

In de komende jaren willen we als KKNN wat vaker over de grenzen van Friesland, Groningen en Drenthe kijken naar demografische veranderingen, beleid en veerkracht in het buitenland. Op het Krimpcafé ‘Over de grens wonen en werken’ op 26 september in Winschoten konden we ook deelnemers uit de Duitse grensregio begroeten en verzorgde de universiteit van Oldenburg een workshop. Daarnaast starten we nu met KKNN Across the Border – seminars. Een bezoekende buitenlandse wetenschapper vertelt over zijn of haar onderzoek en verschillen of overeenkomsten met demografische ontwikkelingen in Nederland. De seminars worden ingeleid door bijvoorbeeld een Groningse counterpart. Daarna is er gelegenheid tot vragen en discussie.

Het eerste KKNN Across the Border – seminar is in de Senaatskamer van het Academiegebouw van de Rijksuniversiteit Groningen. Een prachtige plek om te beginnen. Gezien het karakter van het gebouw is er geen inloop bij dit seminar, en beginnen we om 12.00 uur gelijk met de introductie van professor Skerrat door professor rurale geografie Tialda Haartsen van de Rijksuniversiteit Groningen. Het seminar duurt tot 13.15 uur.

De voertaal bij dit seminar is Engels.
Beneden in het Academiegebouw kunt u terecht voor koffie en thee.

Hier kunt u de uitnodiging vinden.

U bent van harte welkom en kunt zich hier aanmelden.

Goed om te weten:
Van dit seminar wordt ook een verslag gemaakt.
In de Senaatskamer is maar plaats voor 60 personen

Map for Het academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

28 maart | KKNN Across the Border - Seminar

Lees meer