23 juni | Krimpcafé 'Coevorden uitgelicht - over centrumontwikkeling en detailhandel'

U kunt zich hier aanmelden

Hoe maak je een ‘verborgen’ vestingstadje als Coevorden weer toekomstbestendig, tegen een achtergrond van teruglopende en veranderende detailhandel en demografische veranderingen. Maak je van winkels woningen, of kies je voor andere bedrijvigheid? En wat doe je met een plek als de Weeshuisweide met uitzicht op het Kasteel van Coevorden? Vragen die Coevorden graag met u deelt, tijdens een zomerse stadswandeling.

Op 23 juni de Dag van de Binnenstad laat de gemeente Coevorden u resultaten zien en de plekken die nog om oplossingen vragen. Zij horen graag van u welke tips en adviezen u heeft. Kennis die binnen het KKNN op veel manieren aanwezig is. In meer steden spelen immers soortgelijke vragen over kwaliteit van de buitenruimte, kiezen van focus, voor- en nadelen van toerisme, grootte van het winkelgebied, woningen toevoegen in een krimpgebied en wie neemt het voortouw?

In het gemeentehuis krijgt u eerst een toelichting en munitie om op pad te gaan. Er zijn korte toelichtingen over woningbouw en demografie, over de retail in de provincie Drenthe en de lessen uit de centrumontwikkeling in Winschoten. Daarna wandelen we door de vesting, waar u op verschillende plekken informatie krijgt. Terug in het gemeentehuis vragen we u om uw Gouden Tips. Deze bespreken we dan gezamenlijk en voor wie wil verder praten is er ook een lunch.

Programma
09.45 Welkom (vanaf 09.30 uur inloop met koffie en thee)

09.50 Plenair programma met:
• Jan Zwiers, wethouder Coevorden
• Bert Moormann, Woningbouwvereniging Domesta
• Henk Meijer, Centrumontwikkeling in Winschoten

10.40 Stadswandeling Coevorden

11.40 Welke Gouden Tips heeft u? Discussie

12.30 Afsluiting met een broodje

U kunt zich hier aanmelden.

Graag tot 23 juni!

Map for Gemeentehuis Coevorden, Kasteel 1, 7741GC, Coevorden
Afbeelding1 internal thumb small 1496927262

23 juni | Krimpcafé 'Coevorden uitgelicht - over centrumontwikkeling en detailhandel'

Lees meer