18 april | GEANNULEERD Excursie ‘Langs Zorgzame Dorpen’

Geannuleerd ivm maatregelen corona-virus.

Op zaterdag 18 april organiseert Zorgzame Dorpen Groningen weer een excursie naar 3 zorgzame dorpen:

Middelstum – Dorpscoöperatie MiddelSoam
De inwoners willen het voormalige woonzorgcentrum Hippolytushoes graag behouden voor het dorp, met zorgfunctie. De Dorpscoöperatie zet zich hiervoor in. Middelstum heeft een sterk vrijwilligersnetwerk, dorpsgenoten kunnen voor vraag en aanbod terecht bij het Dorpsloket. Daarnaast worden er allerlei dorpse activiteiten georganiseerd.

Wagenborgen – Vrijwilligersnetwerk Wagenborgen & Dorpsondersteuner
Het vrijwilligersnetwerk (VNW) in Wagenborgen zet zich in voor de levenskwaliteit van kwetsbare inwoners, met name ouderen en mantelzorgers. Iedereen draagt een steentje bij. De aanleunwoningen van het inmiddels gesloten woonzorgcentrum bestaan nog. Daar vinden veel activiteiten plaats, zoals samen koken, handwerken en sjoelen. De Dorpsondersteuner heeft in Wagenborgen een belangrijke taak om de vrijwilligers te ondersteunen en aan te sturen. En dat lukt!

Kolham – Lang Leve Kolham
Samen met dorpsbelangen en het dorpshuis hebben initiatiefnemers een prachtig onderzoek gedaan in het eigen dorp, naar ouder worden in combinatie met welbevinden, zorg en wonen. Hieruit is Lang Leve Kolham ontstaan, met drie doelen: het organiseren van activiteiten, het inrichten van een Dorpsloket en het levenssloopgeschikt maken van particuliere woningen stimuleren, maar ook een eigen, veilige woonvorm bouwen in het dorp.

Meer informatie en aanmelden.

Map for
Foto bus website 1024x685 internal thumb small 1582623890

18 april | GEANNULEERD Excursie ‘Langs Zorgzame Dorpen’

Lees meer