17 juni 2021 | Ondertussen in Delfzijl... Een virtuele excursie

Graag nemen we u op 17 juni mee langs de vele plekken in Delfzijl waar de laatste tien jaar is gebouwd en verbouwd, afgebroken, versterkt en verbonden. En we kijken naar de toekomst van deze havenstad. Hoe is het nu in Delfzijl?

Studenten van de Hanzehogeschool hebben een mooie route uitgestippeld en brengen die in beeld. Op verschillende lokaties zijn filmpjes gemaakt met betrokkenen en Robert van der Burgh van de gemeente Delfzijl vertelt meer over de toekomstplannen van Delfzijl. U kunt hem ook vragen stellen.

De route voert u langs:
*Groen voor Rood-De tuin van en voor bewoners in Delfzijl-Noord, in 2015 ontstaan toen bleek dat er op de 4 ha braakliggende grond geen nieuwe huizen meer nodig waren. Ondertussen is de belevingstuin het kloppende hart van het wijkbedrijf en de buurt.
*Sportcomplex Centrum- hier hoort en ziet u hoe in 2014 twee voetbalclubs besloten samen te gaan en nu is NEC Delfzijl niet meer weg te denken. Hoe is dat proces gegaan en wat gebeurde er met het verlaten park Uitwierde?
*Het Delfzichtterrein -Achter de hekken van de Jachtlaan staat nu nog het in 2018 gesloten ziekenhuis Delfzicht, maar verrijst volgend jaar een nieuwe woonwijk.
*Vennenplein en centrum. De oude Vennenflat is al weg, en het plein en centrum veranderen snel. Er komt nog Wonen met Plus, maar de Marconiboulevard die centrum en strand verbindt werd dit voorjaar geopend.

Na het webinar komt de route, met aanvullende informatie, op onze website plaatsen, zodat u later met collega’s, studiegenoten etc ook nog eens live de route kunt lopen of fietsen.

Tijdstip van 15.00-16.00
Hier kunt u zich aanmelden.